Tuesday, December 15, 2009

Ditemani Malam

Jam sudah pun menghampiri 3.20 pagi. Aku masih berteleku di meja cuba untuk menyiapkan tugasan yang wajib disegerakan. Bohonglah kita aku mengatakan tidak mengantuk. Memang sangat mengantuk namun tugasan tetap tugasan. Ianya ada tarikh mati yang tidak sayugia untuk dilangkaui. Perasaan melawan mengantuk memang sangat menarik dan mengujakan.

Malam ini pula sunyi sepi. Hanya bunyi kipas angin kedengaran menemani suasana. Di kala begini mudah sahaja kenangan lalu menyelinap di ruang-ruang pemikiran. Membangkitkan nostalgia yang tidak mungkin akan berulang lagi. Kenangan yang telah lumat dimamah usia.

Kehidupan mesti diteruskan. Jangan jadikan halangan yang bersifat sementara penghalang. Jadilah iibarat air mengalir. Walau apa pun rintangan, pasti akan dilalui dan diharunginya dengan tenang.

Ya, Allah! Ilmu ku amat terbatas untuk melihat akan hikmah apa yang telah engkau aturkan. Bimbinglah daku wahai Yang Maha Pembimbing...

4 comments:

BARAN said...

Salam saudara..semoga saudara tabah menempuh ribut dan banjir di sana...InsyaAllah..akan ada balasan diatas kesusahan yang bersifat sementara.semoga saudara tidak putus asa dan jemu dalam menyiapkan tugasan itu.

man jadda wajada...wa man zaro'a hasoda.

Anonymous said...

chaiyok2 samuderatinta...smg Allah bersamamu..

Anonymous said...

Banyakkan bersabar bro.
Insyalloh Tuhan selalu bersama-mu.

Zaki

Anonymous said...

bro, dah siap tesis kan,, dah nak grad master,,kije nak dapat..bile mau kawen??

Pengumuman2,,siapa ada anak,,boleh la ST masuk meminang...

Related Posts with Thumbnails