Tuesday, September 1, 2009

Tag Pertama

Salam Ramadhan Kareem,

Perkara pertama dibuat adalah membersihkan sesawang di Samudera Tinta. Seterusnya cuba menjawab tag dari seorang doktor.huhu. Terima kasih buat Dr Siti yang menge'tag'.

1) Anda rasa anda hot? ( Do you think you're hot ?)
Ya, sangat hot. Kerana bilik di rumah baru saya tidak mempunyai ruang pengudaraan yang baik. Terpaksa memasang kipas dengan kelajuan maksimum setiap kali pulang ke rumah.Sigh..

2) Upload gambar kegemaran anda. (Upload your favourite picture)



3) Kenapa suka gambar ni ? (Why do you like this picture?)
Di puncak Gunung Ledang 5 tahun yang lampau bersama teman-teman seperjuangan semasa kem kepimpinan@tamrin. Rasa seumpama berada di puncak Everest pula. Hajat untuk ke puncak Kinabalu belum tercapai.

4) Bila kali terakhir anda makan pizza ? ( When was the last time you eat pizza? )
Sudah lupa. Jika tidak silap perhitungan, ramadhan tahun yang lalu. Budak-budak lab buat jamuan buka puasa. Tak kenyang langsung. Nak harap beli sendiri memang jauh panggang dari api.

Teman serumah baru, Farimeow pernah menyuarakan hasrat untuk membuat home-made pizza baru-baru ini namun akhirnya hanya tinggal impian yang belum menjadi kenyataan.

5) Lagu terakhir yang anda dengar.( The last song you've been listening to )
PadaMu Ku Bersujud nyanyian Afghan. Terdengar sekali di Pahang FM, terus jatuh cinta.Uhuk! (Kenapa lagu indonesia banyak yang sedap banget?)

6) Apa yang sedang anda buat selain selesaikan tag ni ? ( What else have you been doing besides answering this tag? )
Periksa kertas soalan pertengahan semester budak-budak. Tension tengok jawapan budak-budak ni.

7) Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda? (Apart from your own name, what other name you would like others to call you ?)
Kimone / Kimong. Nama ini menampakkan saya kelihatan cute dan comel....Serius maa!

8) Do tag five other persons

(i)Azli
(ii)Pokli
(iii)Suri
(iv)Eyamujahidah
(v)Inas

9) Siapa orang no. 1 ? ( Who's on the first place in the list ?)
Bendahari JASA. Teman seperjuangan di kampus UKM dahulu dan di dalam NGO. Mula-mula kenal ayat yang pertama keluar adalah, "Macam sombong je mamat ni,". Muka serius.huhu..

10) Orang nombor tiga dalam hubungan dengan siapa ? (Who's on the third place ?)
Mantan UKM dan teman seperjuangan di dalam JASA. Mahir ICT dan selalu ditugaskan untuk membuat multimedia presentation walaupun kadang-kadang siap lambat.hehe.

11) Kata sesuatu berkenaan orang no. 5 ( Say something about person on the 5th place)
Teman blogger. Seorang penulis yang prolifik yang rajin berkunjung ke blog-blog bagi menyuarakan pandangannya.

12) What about the 4th person ?
Junior di fakulti dan sekarang adalah pelajar Sarjana UKM. Teman seperjuangan di dalam BKHES, JASA. Sedang meneruskan perjuangan BKHES di Bangi.hehe..

13) Who's the 2nd person ?
Teman satu fakulti. Eksekutif halal yang baik hati, rajin dan akan berkahwin selepas raya.

P/s: Apabila telah habis menjawab soalan-soalan tag ini, terasa seperti selepas menyelesaikan soalan peperiksaan pula.

6 comments:

xara said...

ok, tagging sudah dijawab

Heyamujahid said...

naseb baik eyamujahidah, ingatkan heyamujahid tadi..

eyamujahidah said...

sudah menjawabkan diri untuk tag tersebut..huhu. cam soklan pekse jer..(^,^)v

Samudera Tinta said...

Cik Xara ; Okay, terima kasih sudi menjawab.


Heyamujahid; Saudara/i ada blog kah?

Eyamujahidah; Memang macam soklan exam. jenuh nak menjawabnya.. =)

^inas^ said...

profilik tu bnda apa??

i like indons too.. sedap banget sih!
ekekekeek..

Samudera Tinta said...

Inas, bukan profilik tapi prolifik. Maknanya lebih kurang banyak menghasilkan penulisan lah.

Ya, lagu Indonesia memang menarik. Ditambah dengan gemersik suara penyanyinya yang merdu.

Related Posts with Thumbnails